Kozmeticki salon Iris

kozmatički salon Iris

Tretman voćnim kiselinama

REŠAVA PROBLEME SA

Sta su vocne kiseline

Voćne kiselsine (glikolne kiseline ili alfa hidroksilne kiseline) su supstance koje se dobijaju ekstrakcjom iz raznih vrsta voća. Ovo su veoma blage kiseline sa velikim poyitivnim ucinkom na kožu

Kakva je uloga vocnih kiselina u kozmetici

Voćne kiselsine imaju za cilj da poboljšaju strukturu kože, da ubrzaju metabolizam ćelija,da regulišu lučenje sebuma, skupljaju pore. Takođe deluju na ublažavanje bora, izbeljivanje fleka ili pigmentnih mrlja na koži, regulišu Ph faktor kože i jako pomažu u lečenju početnih stadijuma akni.

Kako vocne kiseline deluju

Vocne kiseline mogu biti Alfa i beta hidroksilne i namenjena su svim tipovima kože, koje imaju promene u koje vode starenju i propadanju. Voćne kiselsine smanjuju bore, koža postaje glatka i dobija nežniju teksturu, zdraviji i mladalački izgled i elastičnost. Postoje više vrsta voćnih kiselina zavisno od kojeg voća se dobijaju.
OVAJ TRETMAN JE NAJEFIKASNIJI AKO SE RADI U KASNOJ JESENI ILI ZIMI

Kome se ovaj tretman preporucuje

Ovaj tretman se preporučuje i mladim osobama u adolescentskom dobu (pubertetske akne, masna seboreična koža, mnoštvo komedona) gde se može početi sa negom već od 14 – 15 god, Za rešavanje nekog problema na primer, akne, masna ili suva koža, fleke i drugo… preporučuje se serija od 6 tretmana.