Kozmeticki salon Iris

kozmatički salon Iris

depilacija

oVA METODA SE KORISTI

Šta treba znati o depilaciji
Jedan od najstarijih metoda uklanjanja dlačica sa određenih delova tela je DEPILACIJA. Ovom metodom se postiže efekat nežne i glatke kože. Šta bi trebalo da znate o ovoj metodi
~Pre depilacije se istuširajte. Možda je suvišno to reći ali kada ste znojavi teže se vosak lepi za dlaku tj.razvlači se pa se mora češće ponavljati.
~Na depilaciju idete nakon ciklusa od 3-5 dana, tad je depilacija manje bolna a dlačice sporije rastu.
~Da bi izdepilirani deo bio duži vremenski period nežan i gladak dlačice pustite bar dve nedelje da porastu. Idealno je pustiti ih od 3-4 nedelje(praktikujte bar kad idete na odmor)
~Nakon depilacije se NE PREPORUČUJE tuširanje 24h,izlaganje suncu dva dana, kupanje u bazenu….koža nakon depilacije je osetljiva i može doći do infekcije i fleka.
~Obično na preponama se pojave crvena zadebljanja koja liče na potkožnu bubuljicu, njih NE DIRATI ostaće vam fleka a nećete ništa uraditi.
~Retko kad se pojavi i neka urasla dlačica, NE DIRATI I NE KOPATI duže će vam trajati fleka ili ožiljak.A to je mnogo ružnije od urasle dlake.Ako vam često urastaju dlačice najbolje je na toj regiji uraditi EPILACIJU.
~Izbegavajte u kućnim uslovima depilaciju ako niste stručni-napravićete opekotine.
~Hladna i topla depilacija se razikuju po načinu rada i po sastavu inače obe imaju određenu temparaturu. Zabluda je da je hladna depilacija-hladna.
~Preporuka je pazuh i bikini zonu(brazilsku) raditi toplim voskom.
Naši klijenti su upoznati sa procedurom ali nije na odmet ponoviti.