You are currently viewing Biorevitalizacija -jasno objašnjenje
Biorevitalizacija

Biorevitalizacija -jasno objašnjenje

Biorevitalizacija - jasno objašnjenje

Biorevitalizacija je tretman koji spada u savremene metode hidriranja i podmlađivanja kože lica, vrata i dekoltea.

Zašto biorevitalizacija

Koža našeg lica je ogledalo našeg života: godina i discipline održavanja. Različiti faktori mogu da utiču na izgled i kvalitet kože:
genetika
ishrana
higijena + nega
životni stil
Neke stvari se ne mogu sakriti. Naša koža svakodnevno je izložena bakterijama, bacilima, sporama, virusima i ostalim neorganskim i organskim česticama koji se nalaze u vazduhu i nemoguće ih je sprečiti da dopru do kože.
Biorevitalizacijom može se mogu se otkloniti nesavršenosti sa kože nastali spoljnim i unutrašnjim uticajima.Biorevitalizacijom se rešavaju mnogobrojni estetski problemi na licu i telu, koji često mogu da traju dugo vremena ukoliko se ne reaguje na vreme.

Kako tretman deluje

Tretman se zasniva na ubacivanju koktela pomoću Dermapena. Kokteli koji se koriste sadrže koncentrat hijaluronske kiseline koji se već nalazi u našem organizmu.
Kokteli sadrže zavisno od željenog efekta tretmana : matičnih ćelije, vitamini, minerali, antioksidansi, aminokiseline, hijaluronska kiselina i kolagen.
Mi čemo se zadržati na zadnja dva koja koristimo u našem salonu (Kozmetički salon Iris)
Da se podsetimo zašto je hijaluronska kiselina važna za kožu?
Hijaluronska kiselina je osnovni sastojak ljudskog tela. Ona koži daje glatkoću, gipkost, hidrataciju, ima sposobnost da veže vodu i zadrži je u dubljim slojevima. Tokom vremena hijaluronska kiselina se smanjuje a takođe i njeno stvaranje u organizmu je sve manje. Koža gubi elastičnost, stvaraju se bore, opušta se. Taj proces se može ublažiti uz pomoć hijalurona koji ubacujemo u dublje slojeve kože različitim metodama. Jedna od tih metoda je biorevitalozacija.
Cilj biorevitalizacije je da se koža hidrira, obnovi njena struktura, regeneriše, poboljša tonus, ojača i nahrani

Kome je tretman namenjen

Biorevitalizacija je siguran i pouzdan tretman koji daje dobre rezultate kako ženama, tako i muškarcima (koji imaju problem sa određenim nepravilnostima na licu)  Biorevitalizacija je posebno dobra  za sve one koji imaju dehidriranu kožu, za povratnike sa putovanja ili odmora na kome su bile izložene velikoj hladnoći ili ipak jakom suncu odnostno toploti.

Biorevitalizacija je dobra i za:

ublažavanje znakova starenja

ublažavanje fleka

Regije koje se tretiraju su : bore iznad usana i na čelu, podočnjaci, parcijalno vrat ili celo lice.

Kada je najbolje raditi tretman biorevitalizacije

Tretman biorevitalizacije se može raditi tokom cele godine, preporučuje se pred planirano letovanje par tretmana i pred zimski period kako bi se koža lica pripremila za hladnije dane ili nakon toga.
Rezultati se vide već nakon prvog trermana. Da bi se postigao idealan efekat potrebno je uraditi seriju od 3 do 4 tretmana.

Jasmina Mitic

Cosmetologist with 30 years of work experience, cosmetic entrepreneur, and owner of Iris salon

This Post Has One Comment

  1. zoritoler imol

    Great post. I am facing a couple of these problems.

Leave a Reply