Kozmeticki salon Iris

kozmatički salon Iris

kavitacija

oVA METODA JE DOBRA ZA

Kako ova metod dejistvuje

Koncentrisana energija ultra zvučnih talasa deluje isključivo na masne ćelije – membrane ćelija se otvaraju a masnoća u tečnom agregatnom stanju se izliva u međućelijske prostore, a zatim se razgrađuje i limfnim sistemom tj (limfnom drenažom) izbacuje iz tela. Masnoća nakon oslobađanja iz masnih ćelija u obliku triglicerida odlazi u međućelijsku tečnost, gde se pomoću enzima deli na glicerol i više masne kiseline.
Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, poput masnoće koju unosimo hranom. Deo razgrađene masnoće prolazi kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen fizickom aktivbišću nakon tretmana u suprotnom će se nastaniti u drugim delovima tela. Iz tog razloga preporučuje se pola sata brzog hodanja na traci. Kavitacija je je neinvazivni bezbolni i prijatni postupak kojim se uklanjaju masne ćelije na stomaku, bedrima, bokovima…
Metoda koristi ultrazvučne, talase određene frekvencije koje ciljaju masne naslage u potkožnnom tkivu.
Tretman kavitacije je potpuno bezbolan, a rezultati se vide već nakon prvog tretmana. Ne ostavlja crvenilo, ožiljke ili otoke, nema nuspojava. kontraindikacije su svedene na minimum , pa se pacijent može odmah vratiti svojim svakodnevnim obavezama.
Zbog činjenice da se kavitacijom “razbijene masne ćelije iz organizma izlučuju putem limfnog sisema, nakon tretmana kavitacije vršimo tretman aparaturne limfne drenaže i vakum terapije. Vecć nakon prvog tretmana rezultati su vidljivi.
Tretman počinje nanošenjem gela, a zatim se elektrodom prelazi preko mesta sa nagomilanim masnim naslagama.
Broj tretmana se individualno određuje konsultacijiom sa kozmetičarom prvog pregleda.
Da bi bio uspešan, tretman kavitacije se radi na :

  • osobama starijim od 19 godina sa
  • indeksom masnoċe manjim od 30.

zgubljena masa se ne vraća, jer se uništene masne ćelije ne regenerišu, te tako ne postoji opasnost od tzv jo-jo efekta. Svakim narednim tretmanom telo se sve više i lepše reoblikuje, a a ovaj proces se nastavlja još mesec dana posle poslednjeg tretmana.

Kako održati liniju nakon seta tretmana ?
Fizička aktivnost, racionalna i disciplinovana ishrana, kao i povećan unos tečnosti